Конфлікт Зеленського з Верховною Радою - президент поставив крапку
Категорія
Україна
Дата публікації

Конфлікт Зеленського з Верховною Радою - президент поставив крапку

Конфлікт Зеленського з Верховною Радою - президент поставив крапку
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський заявив, що більше не звертатиметься до спікера Верховної Ради Андрія Парубія, а говоритиме вже з новим парламентом. Про це він сказав у коментарі журналістам 19 липня, передає ONLINE.UA.

"Подальших дій з паном Парубієм, як зі спікером цієї Верховної Ради, я більше не бачу", - сказав президент.

За словами українського лідера, Парубій блокував усі ідеї його команди і прохання президента про скликання позачергового пленарного засідання Ради 18 липня.

"Після його останньої відповіді я вже не бачу ніякого сенсу продовжувати розмову. Ми будемо вже говорити з новим парламентом", - сказав Зеленський.

Глава держави зазначив, що раніше нардепи відмовилися розглядати внесений ним законопроект про зниження прохідного бар'єра на виборах до парламенту.

"Я дуже хотів знизити прохідний бар’єр, це були наші дві пропозиції – давайте приберемо мажоритарників і знизимо бар’єр до 3 %. І ми могли це зробити за один-три дні. Це була моя пропозиція на першій нашій зустрічі з Парубім... На жаль, багато нових партій – я бачив соціологію – не зможуть подолати бар’єр. І це на жаль. І це буде через пана Парубія. Великий йому привіт", - підсумував Зеленський.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше спікер Ради Андрій Парубій заявив, що згідно із законом, не може скликати позачергове засідання парламенту на прохання президента Володимира Зеленського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?