США готують військову операцію в Перській затоці: подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

США готують військову операцію в Перській затоці: подробиці

США готують військову операцію в Перській затоці: подробиці
Джерело:  The Hill

Сполучені Штати готують проведення військової операції у Перській затоці під кодовою назвою «Вартовий». Метою операції, як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Hill, стане забезпечення безперешкодного проходження танкерів та торгових суден, а також зниження напруженості в міжнародних водах.

Очікується, що операція пройде в Перській затоці, Ормузькій протоці, протоці Баб-ель-Мандеб та Оманській затоці.

«Операція полягає у забезпеченні мір безпеки для судоходства завдяки співпраці з іншими країнами для координації і підвищення обізнаності та спостереження в морській сфері», – йдеться в заяві Пентагону.

Підготовка операції в Перській затоці почалась на фоні затримання іранськими військовими британського танкера.

Також стало відомо, що виконуючий обов’язки міністра оборони США Річард Спенсер схвалив розміщення американського військового контингенту в Саудівській Аравії у кількості до 500 чоловік. Це стало можливим завдяки офіційному запрошенню з боку саудівського уряду.

Ситуація в Перській затоці та прилеглих до неї районах загострилася в останні кілька місяців. У сусідній Оманській затоці в середині червня невідомі особи здійснили напади на танкери Front Altair і Kokuka Courageous. У них нападах США звинуватили Іран. За даними військових, на борту суден були здетоновані магнітні міни, після чого почалася пожежа. Тегеран свою причетність до цих подій заперечує.

Нагадаємо, що вчора посольство США зробило попередження у зв’язку з завтрашніми виборами до Верховної Ради України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?