Посольство Росії у Великій Британії визнало Крим територією України
Категорія
Політика
Дата публікації

Посольство Росії у Великій Британії визнало Крим територією України

Посольство Росії у Великій Британії визнало Крим територією України
Джерело:  online.ua

Посольство РФ у Великій Британії на своєму аккаунті в Twitter опублікувало карту, де анексований Крим позначений територією України. На це вчора звернуло увагу МЗС України, повідомляє ONLINE.UA.

За задумом росіян, у своєму пості вони намагалися показати карту, на якій «блок НАТО оточує територію РФ». Поруч із картою, де Крим позначений територією України, російське посольство процитувало главу свого МЗС Сергія Лаврова, який обурювався «проведенням країнами НАТО агресивної політики по відношенню до Москви».

Міністерство закордонних справ України на своїй Twitter-сторінці подякувало російському посольству за «визнання очевидного факту».

«Ми очікуємо, що інші відомства Кремля підуть за вашим прикладом. Крим – це Україна», – йдеться в пості.

Кримський півострів був захоплений російськими військами у лютому-березні 2014 року, після чого на його території всупереч українським та міжнародним законам був проведений «референдум» про приєднання до РФ. Генеральна асамблея ООН та міжнародне співтовариство не визнає анексію Криму та продовжує вважати його частиною України. За незаконні дії Росії по відношенню до сусідньої країни проти неї були введені міжнародні санкції, які діють і понині.

Нагадаємо, що кілька днів тому у Зеленського розповіли, чи буде відновлена подача води в Крим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?