Зеленський вимагає від правоохоронців доповісти про розслідування вбивства Шеремета
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський вимагає від правоохоронців доповісти про розслідування вбивства Шеремета

Зеленський вимагає від правоохоронців доповісти про розслідування вбивства Шеремета
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський закликав Генпрокурора, глав МВС, НПУ та СБУ зібратися 23 липня для доповіді про поточний стан розслідування у справі про вбивство російського журналіста Павла Шеремета. Про це глава держави написав на своїй сторінці в Facebook, повідомляє ONLINE.UA.

«Розкриття вбивства Павла Шеремета попередній президент і правоохоронні органи називали «справою честі». Минуло 3 роки. Питань залишається більше, ніж відповідей. 23 липня прошу зібратися Генерального прокурора, Міністра внутрішніх справ, голови Національної поліції і главу СБУ і доповісти про хід розслідування. Запрошую на зустріч журналістів», – написав Зеленський.

Як відомо, автомобіль з Павлом Шереметом був підірваний в центрі Києва вранці 20 липня 2016 року. За словами Генпрокурора Юрія Луценка, основною версією вбивства журналіста вважається помста за професійну діяльність. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не виключив, що до вбивства Шеремета може бути причетна Росія, адже його метод нагадує два вбивства співробітників СБУ та Міноборони, які були здійснені у Маріуполі та Києві на замовлення ватажків ДНР.

Коментуючи заяву президента, глава ГПУ Луценко у своєму Facebook написав, що «піару тут не місце».

«Допитано сотні осіб. Перевірено десятки тисяч. Залучені іноземні фахівці. Є гарячі версії. Робиться все можливе», – написав Юрій Луценко.

Сьогодні вранці, перед початком меморіальній акції на місці загибелі Павла Шеремета на перехресті вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка, редакція «Української правди» опублікувала заяву з вимогою відставки Авакова, Луценка та Князєва через неналежне розслідування справи вбивства Павла Шеремета.

Нагадаємо, що кілька днів тому Луценка викликали на допит  у НАБУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?