Парламентські вибори 2019: у поліції та КВУ розповіли про сотні порушень
Категорія
Україна
Дата публікації

Парламентські вибори 2019: у поліції та КВУ розповіли про сотні порушень

Парламентські вибори 2019: у поліції та КВУ розповіли про сотні порушень
Джерело:  online.ua

Протягом передвиборчої кампанії у Києві поліція зареєструвала 642 порушення, пов’язані з виборами. У результаті складено 155 адмінпротоколів, відкрито 38 кримінальних проваджень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відділ комунікації поліції Києва.

За інформацією правоохоронців, більша частина правопорушень була пов’язана із незаконною агітацією – 354 випадки. Далі у переліку видів порушень значаться: спроба підкупу виборців – 51, хуліганство – 41, конфлікти – 40, перешкоджання виборчому праву – 16, пошкодження майна – 9.

Відкриті кримінальні провадження розслідуються за ст. 157 (Перешкоджання здійсненню виборчого права), ст. 296 (Хуліганство), ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна), за ст. 346 (Погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча), а також за іншими статтями.

Найбільша кількість адміністративних протоколів складено за фактами:

  • розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами у заборонених законом місцях (ст. 212-14);

  • виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск (ст. 212-13);

  • порушення порядку ведення передвиборної агітації, агітації під час підготовки і проведення референдуму з використанням ЗМІ та порядку участі в інформаційному забезпеченні виборів (ст. 2012-9).

У свою чергу, Комітет виборців України в Facebook повідомив про численні факти порушень виборчого законодавства, які було зафіксовані сьогодні у «день тиші». Зокрема, деякі кандидати – партії та мажоритарники досі не прибрали агітацію з бігбордів, проводиться масова розсилка СМС політичного змісту, в у тому числі угорською мовою.

Нагадаємо, що сьогодні в України офіційно наступив «день тиші» перед виборами, який забороняє проведення будь-яких дій, пов’язаних з агітацією виборців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?