Розвідка перевіряє дані про наявність російських військ у білоруській частині Чорнобильської зони
Категорія
Україна
Дата публікації

Розвідка перевіряє дані про наявність російських військ у білоруській частині Чорнобильської зони

Розвідка перевіряє дані про наявність російських військ у білоруській частині Чорнобильської зони
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Українська розвідка перевіряє інформацію з соціальних мереж про те, що нібито російські війська з’явились у білоруській частині Чорнобильської зони відчуження. Про це було заявлено у Facebook 61-ї окремої піхотної єгерської бригади (ОПЄБр), інформує ONLINE.UA з посиланням на « Інтерфакс-Україна ».

У повідомленні бригади наголошується, що в соцмережі Фейсбук сьогодні з’явилась інформація про нібито наявність поблизу українсько-білоруського кордону, у білоруській частині Чорнобильської зони відчуження, російських військ. Цю інформацію вже доведено до відома командування всіх рівнів.

«У разі підтвердження 61 ОПЄБр готова за лічені хвилини приступити до оборони України на вказаній ділянці українсько-білоруського кордону і дати гідну відсіч агресору», – запевнили в бригаді.

У одному з коментарів до допису 61 ОПЄБр йдеться про те, що зараз ця інформація перевіряється «відповідними органами розвідки».

61-а окрема піхотна єгерська бригада – це з’єднання сухопутних військ Збройних Сил України, яке призначене для ведення бойових дій в лісовій та болотистій місцевості. 61-а бригада створена у 2015 році в складі Корпусу резерву. Її підрозділи базуються у північних районах Житомирської та Київської областей.

Як відомо, в українській зоні відчуження відсутнє постійне населення, за виключенням кількох десятків людей, переважно похилого віку, які оселились там за власним бажанням. Однак у місті Чорнобиль присутні підрозділи Нацгвардії, а у місті Іванків – загони Державної прикордонної служби.

Нагадаємо, що сьогодні вночі на Донбасі розпочинається перемир’я.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?