В Україні почалося голосування: поліція зафіксувала спробу фальсифікації
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні почалося голосування: поліція зафіксувала спробу фальсифікації

В Україні почалося голосування: поліція зафіксувала спробу фальсифікації
Джерело:  online.ua

О 8:00 за київським часом на всій території України, за виключенням тимчасово окупованих районів Донбасу та Криму, почалося голосування на дострокових виборах до Верховної Ради. За даними ЦВК України, як повідомляє ONLINE.UA, для проведення виборів утворено 199 територіальних виборчих округів і один закордонний виборчий округ. За кордоном будуть відкриті 102 виборчих дільниці.

Через окупацію російськими військами частини української території, голосування пройде лише в 199 мажоритарних округах замість 225. Таким чином, до Верховної Ради буде обрано не більше 424 народних депутатів з 450.

Голосування відбувається майже на 30 тисячах виборчих дільниць. Кожен виборець сьогодні отримає по два бюлетені: один – з переліком політичних партій, згідно з жеребкуванням, другий – з прізвищами кандидатів в одномандатних округах в алфавітному порядку.

Остаточні підсумки голосування мають бути оголошені не пізніше, ніж через 15 діб з дня виборів. Однак перші результати, на які можна орієнтуватися, стануть відомі вже сьогодні ввечері, після 20:00, коли будуть оприлюднені офіційні екзит-поли.

За даними поліції, в місті Бахмут (Донецька область) сьогодні вночі зафіксували спробу фальсифікувати результати виборів. У місцевій школі, де розташована ДВК №624, члени комісії підписали незаповнені бланки протоколів з підсумками результатів голосування. Представники комісії також спробували приховати сліди злочину, заливши підписані протоколи чорнилом.

Поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 4 статті 158 КК – «...фальсифікація виборчих документів.., підсумків голосування». Санкція статті – від 7 до 10 років ув’язнення.

Нагадаємо, що не так давно була оприлюднена інформація про те, які партії найбільше витратили на передвиборчу кампанію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?