Парламентські вибори – 2019: суд остаточно вирішив долю одіозного кандидата в депутати
Категорія
Україна
Дата публікації

Парламентські вибори – 2019: суд остаточно вирішив долю одіозного кандидата в депутати

Парламентські вибори – 2019: суд остаточно вирішив долю одіозного кандидата в депутати
Джерело:  online.ua

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду сьогодні вночі задовольнив апеляцію ЦВК на рішення Шостого адміністративного суду Києва. Таким чином, попереднє рішення суддів, яким Центрвиборчком зобов’язали зареєструвати Олександра Онищенка кандидатом у депутати по округу №93, було скасовано. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook ЦВК.

Як зазначається, новоявлені факти, за якими втікач Онищенко вже нібито не виступав за Україну на кінних змаганнях, а «навчався за кордоном», були визнані недостатніми для реєстрації в якості кандидата в депутати. Раніше було доведено, що колишній нардеп не проживав в Україні протягом останніх 5 років, як того вимагає закон. Верховний суд визнав, що Шостий апеляційний адміністративний суд ухвалив помилковий висновок щодо зобов’язання Онищенка кандидатом.

На момент прийняття апеляційним судом рішення бюлетені з переліком кандидатів були вже надруковані та надіслані до ТВК №93. Таким чином, існувала ймовірність, що включення цієї кандидатури до списку кандидатів може зірвати голосування. У майбутньому це стало б причиною для проведення повторного голосування восени, де конфігурація кандидатів могла кардинально змінитися.

Нагадаємо, що народний депутат Олександр Онищенко втік з України перед тим, як Верховна Рада зняла з нього депутатську недоторканность і дала згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності. За даними правоохоронців, Онищенко створив злочинне угрупування, учасники якого з січня 2013 року по червень 2016 року незаконно заробили понад 1,6 млрд грн на реалізації природного газу, який належав державі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?