Винищувачі Південної Кореї відкрили вогонь по літаку РФ: що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Винищувачі Південної Кореї відкрили вогонь по літаку РФ: що відбувається

Винищувачі Південної Кореї відкрили вогонь по літаку РФ: що відбувається
Джерело:  online.ua

Літаки ВПС Південної Кореї відкрили вогонь по військовому літаку РФ через його вторгнення в повітряний простір країни над Східним морем. Про це повідомляє ONLINE.UA із посиланням на агентство Yonhap.

Вказано, що російський літак порушив територіальний простір Південної Кореї поблизу південно-східних островів Токто протягом двох коротких періодів. Тип літака не названо.

"Після входу в корейську зону ППО (KADIZ), російський літак увійшов до повітряного простору о 9:09. У відповідь корейські ВПС підняли кілька літаків, включаючи F-15K і F-16K, щоб відстежити літак. Вони намагалися зв’язатися з літаком, а потім випустили сигнальні ракети та зробили попереджувальні постріли. Російський літак після трьох хвилин перебування залишив корейський повітряний простір.Однак, приблизно о 9:33 він знову порушив повітряний простір Південної Кореї, пробувши чотири хвилини", - йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що літак РФ був одним із трьох, що увійшли до зони ідентифікації протиповітряної оборони Кореї, два китайські літаки також були зафіксовані в цій зоні. Що цікаво, це був перший випадок, коли російський військовий літак порушив повітряний простір Південної Кореї.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в рамках участі у місії повітряної поліції НАТО  винищувачі Німеччини перехопили два російських бомбардувальники над Балтійським морем.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?