У Зеленського розповіли, чи буде надана амністія бойовикам
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського розповіли, чи буде надана амністія бойовикам

У Зеленського розповіли, чи буде надана амністія бойовикам
Джерело:  online.ua

Представник пропрезидентської партії «Слуга народу» Дмитро Разумков відповів на питання щодо ймовірності надання амністії бойовикам. На його переконання, про амністію для людей, які замішані у військових злочинах на Донбасі, не може йти мова. Про це політик розповів в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV.

«Якщо ми говоримо про амністію для бойовиків, людей, які замішані у військових злочинах, я думаю, що іншого варіанту бути не може, ніякі амністії в даному плані не поширюються ні в Україні, ні за кордоном», – заяви Разумков.

Як відомо, амністію для терористів ДНР та ЛНР активно лобіює Росія. Представники Кремля неодноразово намагалися «протиснути» звільнення від кримінальної відповідальності не тільки тих сепаратистів, хто брав участь у захопленні органів державної влади, але й усіх, хто воював проти української армії, в тому числі військових злочинців.

19 липня група з 53 народних депутатів України звернулась до Конституційного суду з проханням визнати неконституційними закон «Про недопущення переслідування і покарання осіб-учасників подій на території Донецької і Луганської областей».

Згідно з цим документом, в разі врегулювання ситуації на Донбасі за Мінськими угодами, Україна амністує бойовиків, які воювали проти ВСУ, але за виключенням тих, хто причетний до військових злочинів: катувань, вбивств військовополонених, цивільних громадян та інших тяжких злочинів. Станом на сьогодні цей закон поки не вступив в дію.

Нагадаємо, що в ході вчорашнього ефіру «Свободи слова» Разумков також роз’яснив питання про проведення дострокових місцевих виборів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?