ЗМІ: Росія націлила ракети на Європу
Категорія
Світ
Дата публікації

ЗМІ: Росія націлила ракети на Європу

ЗМІ: Росія націлила ракети на Європу
Джерело:  online.ua

Іноземні аналітики та політологи звертають увагу на те, що Євросоюз занурюється у нову кризу і займається винятково собою, ігноруючи реальні загрози. На міжнародній арені Росія діє все сміливіше. Кремль користується тим, що зараз Європа переживає період формування нового глобального укладу, передає ONLINE.UA з посиланням на Gazeta Wyborcza.

"Американцям було вигідно відмовитись від Договору про повну ліквідацію ракет середньої дальності, оскільки він розповсюджувався тільки на Москву та Вашингтон, а їх основний на сьогодні суперник – Китай – міг розвивати такі озброєння вільно. Але поява 60 мобільних пускових установок у чотирьох точках європейської частини РФ повністю змінить ситуацію на європейському континенті", - пише видання.

На думку аналітиків, Кремль успішно використовує розбіжності в НАТО зовсім на іншому фронті. Нещодавно Туреччина (власниця другої за розміром армії в Альянсі) придбала російські зенітні ракетні системи С-400. Це спровокувало кризу в стосунках між союзниками. Трамп уже оголосив, що він заборонить продавати Туреччині винищувачі F-35.

"Дії Росії все сильніше розхитують архітектуру безпеки, що з'явилася після Другої світової війни. І це головна мета РФ. Викликає здивування відсутність реальної відповіді американців на розміщення Москвою ракет, націлених на європейські столиці. Однак більше турбує, що цей факт ігнорують самі європейці. Звісно, інколи з'являються ідеї створити спільну ефективну європейську армію, але ніхто не має поняття, як вона повинна функціонувати", - йдеться в статті.

За словами політологів, Європа, що занурюється у нову кризу, створила паралельну реальність, де вона займається винятково сама собою, ігноруючи реальні загрози. Світ змінюється, не оглядаючись на Європу.

Як повідомляв ONLINE.UA, глава держави Володимир Зеленський вважає, що війну можна зупинити, якщо є бажання — у тому, що на Донбасі досі триває жорстке протистояння, винна попередня влада.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?