Претендент на посаду генпрокурора відповів, чи можуть скасувати люстрацію
Категорія
Політика
Дата публікації

Претендент на посаду генпрокурора відповів, чи можуть скасувати люстрацію

Претендент на посаду генпрокурора відповів, чи можуть скасувати люстрацію

Заступник керівника Офісу президента Руслан Рябошапка, який зараз вважається одним з основних кандидатів на посаду нового генпрокурора, допускає, що Конституційний суд може ухвалити рішення про скасування люстрації ще до того часу, як нова Верховна Рада встигне розглянути законопроект про її розширення.

Про це чиновник заявив в ході конференції «Нова антикорупційна стратегія для України: якою вона має бути?», інформує ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

«Закон про люстрацію діє вже 5 років. Законопроект про люстрацію, який ми подали, парламент відмовився розглядати і, очевидно, що зараз ми будемо переглядати ініціативи, які були внесені в парламент, і з’ясовувати актуальність цих ініціатив. Я не виключаю, що ми можемо не встигнути, і Конституційний суд прийме рішення швидше за новий парламент. Тому давайте зачекаємо кілька тижнів, і все буде зрозуміло», – заявив Рябошапка.

Як відомо, кілька тижнів тому до Верховної Ради подали президентський законопроект про розширення люстрації на колишнього президента Петра Порошенка, міністрів, депутатів та інших топ-чиновників, які обіймали посади з 2014 по 2019 роки.

Цей законопроект викликав хвилю обурення серед громадськості, адже його автори хочуть розширити люстрацію на виборні посади, що прямо суперечить Конституції.

За словами політичного експерта Кирила Сазонова, метою подачі у Верховну Раду такого сумнівного з правової точки зору документа є не його ухвалення, а повне скасування люстраційного механізму. Це відкриє дорогу до державних посад колишнім високопосадовцям, які працювали в уряді Януковича-Азарова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?