ЗМІ дізналися, як Луценко допоміг Трампу "втопити" конкурента на виборах-2020
Категорія
Світ
Дата публікації

ЗМІ дізналися, як Луценко допоміг Трампу "втопити" конкурента на виборах-2020

ЗМІ дізналися, як Луценко допоміг Трампу "втопити" конкурента на виборах-2020
Джерело:  online.ua

Президенту США Дональду Трампу "злили" компромат на його потенційного конкурента на президентських виборах 2020 року – демократа Джо Байдена. Це зробили колишній генпрокурор України Віктор Шокін та чинний генпрокурор Юрій Луценко, передає ONLINE.UA з посиланням на розслідування Buzzfeed.

Розслідувачі посилаються на свідчення посередників у спілкуванні адвоката президента США Рудольфа Джуліані з українськими силовиками Шокіним і Луценком. Такими посередниками були емігрант із СРСР Лев Парнас та його товариш Ігор Фруман.

"Посередники організували онлайн-розмову між Джуліані та Шокіним, який нібито мав компромат на Байдена. Шокіну було відомо про те, що син Байдена працював у компанії Burizma екс-міністра екології Миколи Злочевського, де заробив 3 мільйони доларів. ГПУ на чолі із Шокіним розслідував діяльність компанії, і Байден, мовляв, попросив президента Петра Порошенка звільнити Шокіна, щоб той не нашкодив Байденовій репутації", - пише видання.

Варто зазначити, що вже в 2019 році посередники також допомогли Джуліані сконтактувати з Луценком. На зустрічі у Нью-Йорку останній передав адвокату Трампа документи, що доводили зацікавленість посольства США у перемозі Хіларі Клінтон на виборах 2016 року.

Також чинний генпрокурор розповів Джуліані, що у 2016 році посольство США вимагало від НАБУ записи "чорної бухгалтерії" Партії регіонів, що свідчили про перерахування "регіоналами" мільйонів доларів Полу Манафорту.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше речниця українського лідера Юлія Мендель заявила, що  в Адміністрації президента Володимира Зеленського не розуміють чим керувався генеральний прокурор Юрій Луценко,  коли зареєстрував 3 кримінальні справи, після засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?