Потрібен перезапуск: ЄС висунув Україні нову жорстку вимогу
Категорія
Політика
Дата публікації

Потрібен перезапуск: ЄС висунув Україні нову жорстку вимогу

Потрібен перезапуск: ЄС висунув Україні нову жорстку вимогу

Посол ЄС в Україні Хюг Мінгареллі заявив, що Національне агентство з питань запобігання корупції необхідно перезапустити через нездатність відомства перевіряти електронні декларації, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "Європейську правду".

"Ми розраховуємо, що НАЗК запрацює повноцінно, адже зараз цього немає – якнайменше, вони не здатні перевіряти е-декларації. Ми вважаємо, що вони повинні отримати ті засоби та тих людей, які дозволять їм бути ефективнішими", - сказав Мінгареллі.

Дипломат поскаржився, що НАЗК з якоїсь причини не може запустити автоматичну верифікацію е-декларацій.

 "Але я не даватиму вказівок, що треба замінити цю, цю і ось ту людину, щоби це запрацювало, ні. Це завдання України – зробити необхідні кроки, щоби перевірка декларацій запрацювала", - підкреслив посол.

Він також наголосив, що введення автоматизованої перевірки електронних декларацій держслужбовців є однією з умов для отримання другого траншу макрофінансової допомоги ЄС у розмірі 500 млн євро уже до кінця 2019 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Євросоюзі вважають, що першочерговими завданнями для нової української влади буде забезпечення верховенства права, проведення земельної реформи та впровадження змін у секторі енергетики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?