За Зеленського можливо все: хто з топ-посадовців може потрапити за ґрати найближчим часом
Категорія
Політика
Дата публікації

За Зеленського можливо все: хто з топ-посадовців може потрапити за ґрати найближчим часом

За Зеленського можливо все: хто з топ-посадовців може потрапити за ґрати найближчим часом
Джерело:  24 канал

Громадяни України уже давно зневірились в реальності покарання для топ-чиновників. Однак експерти переконують – за часів президента Зеленського і повної зміни владних еліт можливо все. Наразі чимало високопосадовців можуть першими потрапити під приціл правоохоронних органів і "загриміти" у в'язницю, передає ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"25 червня Петро Порошенко був у Державному бюро розслідувань на допиті у справі продажу заводу "Кузня на Рибальському" бізнесмену Сергію Тігіпкові. Інвестиційні фонди п'ятого президента в 2018 році продали завод за приблизно 236 мільйонів доларів. Загалом, ДБР розслідує 8 кримінальних проваджень, в яких згадується прізвище Порошенка", - сказано в повідомленні.

Окремої уваги заслуговує історія з головою надзвичайників Сергієм Бочковським. Його затримали на засіданні уряду і звинуватили у хабарництві та заподіянні збитків державі на майже 7 мільйонів гривень. І, хоч чиновника пафосно на камери заарештовували, але вже за чотири дні суд його відпустив під заставу в понад мільйон гривень.

На жаль, подібних прикладів наразі чимало.

"Наразі ймовірність ув'язнень топ-чиновників існує. Можливо, не щодо самого Порошенка, бо це вже питання не лише внутрішньої української політики (за цими справами стежитимуть наші міжнародні партнери), але до його оточення", – вважає директор Школи відповідальної політики Андрій Юсов.

Політичний експерт Денис Каплунов зауважив, що зараз у Володимира Зеленського є не так багато важелів і можливостей для швидкої демонстрації виборцям своєї дієвості. Один з кроків, який допоможе втримати рейтинг, – спробувати когось покарати.

"Ті, хто були фігурантами журналістських антикорупційних розслідувань до президентської кампанії і хто був на слуху (Кононенко, Гладковський) – по них буде найбільш активна робота правоохоронних органів та нового генпрокурора", - каже експерт.

Політологи запевняють, що перелік тих, до кого у нової влади можуть виникати питання, вже існує.

Що цікаво, Юрій Луценко, як і Володимир Гройсман демонструють максимальну лояльність до нового президента. Можливо, завдяки таким крокам вони вбережуть себе від активних дій прокуратури.
Як повідомляв ONLINE.UА, раніше Зеленський розповів про плани внести зміни до закону про очищення влади і внести у перелік посад, які підпадають під люстрацію, всіх представників влади, які керували країною з 2014 по 2019 роки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?