Масові протести у Москві: поліція затримала всіх лідерів опозиції
Категорія
Світ
Дата публікації

Масові протести у Москві: поліція затримала всіх лідерів опозиції

Масові протести у Москві: поліція затримала всіх лідерів опозиції
Джерело:  online.ua

Кремль відреагував на спробу провести акцію біля мерії Москви масовими затриманнями. Перед початком мітингу поліція заарештувала практично всіх лідерів демократичної опозиції, які мали намір взяти в ньому участь. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Медуза».

Сьогодні о 14:00 за місцевим часом активісти і політики збиралися протестувати біля стін столичної мерії проти скасування реєстрації кандидатів на вибори до Московської міської думи. Кілька днів тому був заарештований Олексій Навальний – лідер ліберальної опозиції. Сьогодні вночі поліція прийшла до глави московського муніципального округу Красносельський Іллі Яшина. Його теж було затримано під надуманими звинуваченнями.

Пізніше поліція затримала також директора Фонду боротьби з корупцією Івана Жданова та колишнього депутата Держдуми Дмитра Гудкова. Він розповів, що його машину зупинили в п'яти кілометрах від МКАД, коли він їхав з дружиною з дачі. Жданов та Гудков є незалежними кандидатами до Московської міської думи. Також сьогодні була затримана ще одна кандидатка – Юлія Галяміна.

Вчора ввечері у будівлі Московської мерії була затримана Любов Соболь. Її те, як і інших незалежних кандидатів, було знято з реєстрації. Незважаючи на те, що Соболь оголосила голодування на знак протесту прямо в коридорі виборчкому, поліцію це не зупинило – опозиціонерку винесли разом з диваном, на якому вона сиділа.

Сьогодні вдень, перед початком акції протесту, почалися затримання простих учасників мітингу. Станом на 15:00 на вулиці Тверській затримано не менше 200 людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?