Сутички у Москві: поліція розганяє людей гумовими кийками (відео)
Категорія
Світ
Дата публікації

Сутички у Москві: поліція розганяє людей гумовими кийками (відео)

Сутички у Москві: поліція розганяє людей гумовими кийками (відео)
Джерело:  online.ua

Сьогоднішня акція протесту проти зняття незалежних кандидатів з виборів до Московської міської думи швидко переросла у масові заворушення. Незважаючи на затримання майже усіх лідерів демократичної опозиції, тисячі жителів столиці Росії прибули до будівлі московської мерії висловити своє невдоволення. В свою чергу, поліція почала жорстко розганяти людей.

Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Медуза», станом на 19-00 у центрі Москви затримано щонайменше 640 громадян. У деяких випадках правоохоронці застосовували проти мирних демонстрантів гумові кийки. У відповідь москвичі кидали у поліцейських пластикові пляшки.

За даними управління МВС у масових акціях взяли участь 3500 осіб, у тому числі «близько 700 журналістів і блогерів». У соціальних мережах стверджується про те, що протестувати прийшли щонайменше 10 тисяч жителів столиці.

На кілька хвилин було перекрита одна з головних вулиць Москви – Садове кільце. Пізніше її було розблоковано «Росгвардією».

Поліція увірвалась в офіс «Навальный Live», щоб завадити прямій Youtube-трансляції подій біля мерії Москви. Також правоохоронці прийшли в студію телеканала «Дождь». Головного редактора каналу викликано на допит у Слідчий комітет РФ.

Нагадаємо, що напередодні акції протесту були затримані майже усі лідери російської ліберальної опозиції, у тому числі Олексій Навальний.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?