Експерти пояснили, чому люди неправильно їдять яблука
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Експерти пояснили, чому люди неправильно їдять яблука

Експерти пояснили, чому люди неправильно їдять яблука
Джерело:  online.ua

Австрійські вчені з Технологічного університету Граца з’ясували, що більшість людей неправильно їдять яблука. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Frontiersin.

Як виявилось, у яблуках є велика кількість корисних бактерій, здатних впливати на організм людини, у першу чергу – на їхню шлунково-кишкову систему. При цьому в кожному грамі магазинних і домашніх яблук містилося близько 500 тисяч різноманітних бактерій.

Щоправда, є важливе уточнення. В своєму дослідженні вчені прийшли до висновку, що 90% корисних мікроорганізмів-пробіотиків знаходиться в серцевині яблука, яку більшість людей звикли не доїдати, а викидувати в смітник.

Таким чином, щоб отримати користь від фрукта, його необхідно з'їдати разом з недогризком.

Ще один факт, який важливо пам’ятати, полягає в тому, що яблука максимально корисні ті, які були нещодавно зібрані. Магазинні яблука, які за спеціальною технологією зберігаються кілька місяців, також мають багато вітамінів, хоча й менше, ніж «свіжі» фрукти.

Крім серцевини яблука, дуже корисної виявилась і його шкірка. В ході іншого дослідження  вчені з Університету Айови дійшли висновку, що шкірка яблук містить урсолову кислоту – ця речовина стимулює ріст м’язів та допомагає схуднути.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?