Секретар РНБО розповів, як буде реформовано СБУ та «Укроборонпром»
Категорія
Україна
Дата публікації

Секретар РНБО розповів, як буде реформовано СБУ та «Укроборонпром»

Секретар РНБО розповів, як буде реформовано СБУ та «Укроборонпром»
Джерело:  online.ua

Новий секретар РНБО Олександр Данилюк розповів своє бачення майбутнього Служби безпеки України та «Укроборонпрому», пояснивши перші кроки щодо реформування цих відомств. За словами чиновника, військово-промисловий комплекс має бути оптимізований з урахуванням потреб Міноборони.

Про це Данилюк розповів в програмі «Голобородько» на «24 каналі», передає ONLINE.UA.

Як пояснив секретар РНБО, в «Укроборонпромі» треба реформувати декілька речей: «Перше – змінити систему управління. Треба ввести нормальне корпоративне управління, сильний наглядову раду з певною відповідальністю менеджменту перед ним. Тобто корпоративне управління, існуюче в приватному секторі, має бути застосоване до «Укроборонпрому».

Наступний етап реформування стосується оптимізації підприємств.

«Нам треба, щоб виробництво було сконцентрованим. Чому? Тому що коли одне підприємство повністю завантажено, там набагато простіше контролювати якість, там набагато простіше зменшити вартість і так далі. Це в будь-якому приватному бізнесі робиться. Так само це має відбуватися в державному бізнесі» – розповів Данилюк.

Що ж стосується СБУ, то тут секретар РНБО вважає, що у цього державного відомства слід прибрати невластиві йому функції

«СБУ має стати потужнішою, але в одній ключовій сфері – контррозвідці. Також з відомства приберуть додаткові функції, непритаманні СБУ, зокрема економічну сферу та боротьбу з корупцією», – сказав політик.

Данилюк підкреслив, що всі вищезазначені дії активно підтримуються як міжнародними партнерами України, так і президентом Зеленським.

Нагадаємо, що кілька днів тому секретар РНБО розповів, чи буде скасована заборона на російські соціальні мережі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?