Знадобиться лише 2 хвилини: у США розробили найкоротший IQ-тест
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Знадобиться лише 2 хвилини: у США розробили найкоротший IQ-тест

Знадобиться лише 2 хвилини: у США розробили найкоротший IQ-тест
Джерело:  The Mirror

Американський професор з Массачусетського технологічного інституту (MIT) Шейн Фредерік розробив короткий IQ-тест, за допомогою якого можна визначити інтелектуальний рівень людини по відповідях на три питання. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Mirror.

Цей тест прозвали «Тест на когнітивне відображення». Він був вперше показаний в 2005 році, але лише недавно він став доступним для всіх в інтернеті.

Для свого дослідження Фредерік зібрав 3000 людей, які малі різний ступінь освіти, і попросив кожного з них пройти його тест. Результати його сильно здивували. Виявилося, що 83% опитаних не змогли дати правильні відповіді. Лише 17% учасників змогли правильно відповісти на ці три питання:

  1. Тенісна ракетка і тенісний м'ячик разом коштують $1,10. Ракетка дорожче за м’яч на один долар. Скільки коштує м’яч?

  2. П’ять машин текстильної фабрики виробляють п’ять речей за п’ять хвилин. За скільки хвилин 100 машин виготовлять 100 речей?

  3. На озері ростуть квіти лотосу. Кожен день їхня кількість збільшується в два рази. Відомо, що лотос повністю покриє всю поверхню озера за 48 днів. Скільки днів потрібно лотосу, щоб покрити половину озера?

Нагадаємо, що не так давно стало відомо, що в наступному році армія США почне тестування бойових роботів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?