В Кабміні звернулися до новообраних нардепів
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

В Кабміні звернулися до новообраних нардепів

В Кабміні звернулися до новообраних нардепів
Джерело:  online.ua

Виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун дала рекомендації новообраним депутатам Верховної Ради, як зберегти здоров’я на цій посаді. Як і завжди, очільниця МОЗ розповіла про це у себе в Facebook, інформує ONLINE.UA.

Свої поради Супрун прив’язала до особливостей виконання народними депатутами своїх професійних обов’язків.

Перш за все, в.о. міністра рекомендує нардепам харчуватися збалансовано. Від червоного м’яса краще відмовитися, тому що воно збільшує ризик раку.

«Якщо ви захочете проголосити протестне голодування, не тримайте його довше, ніж дві доби. У межах цього періоду голодувати корисно» – пише Супрун.

Чиновниця також нагадала, що всім, у тому числі депутатам регулярно потрібно відвідувати сімейного лікаря.

«Вакцинуйтеся. З початком сесії слід пройти щеплення від грипу, адже велике скупчення людей – це найкраща ситуація для поширення вірусу», – додала в.о. міністра.

Уляна Супрун радить нардепам не забувати про прогулянки, бажано на свіжому повітрі.

«Гуляйте, але не прогулюйте засідання. Тривале сидіння шкодить здоров’ю: воно змінює поставу, погіршує кровообіг в малому тазу і ногах, зводить нанівець енерговитрати і призводить до набору ваги. Тому в кулуарах і комітетах робіть присідання, відтискання, планки, виходьте на пробіжку в Маріїнський парк, а не стійте чи знову сидіть», – уточнила чиновниця.

Особливу увагу Супрун звернула на неприпустимість куріння і алкоголю.

«Відмовтеся від куріння. Воно підвищує загальну передчасну смертність, смертність від 17 видів раку, сприяє розвитку атеросклерозу, целюліту, старінню шкіри і хворобам периферійних судин.

Алкоголь не покращує травлення, зате збільшує ймовірність раку, деменції, захворювань печінки, спричиняє тривожність, порушення сну і зневоднення, стаж на заваді заняттям спортом. Через алкоголь зростають агресія та шанс потрапити в аварію. Ніколи не сідайте за кермо, якщо випили», – пише Супрун.

В.о. міністра охорони здоров’я також рекомендує нардепам берегти горло.

«Говорити з трибуни важко, особливо якщо доводиться кричати. Уберегти голосові зв'язки від болю допоможуть регулярні вокальні вправи, розігрів, заняття спортом і тренування дихання», – уточнила вона.

Нагадаємо, що нещодавно у МОЗ пояснили, що більш шкідливе для організму – кальян чи сигарети.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?