ФСБ Росії отримало право відключати домени без рішення суду
Категорія
Технології
Дата публікації

ФСБ Росії отримало право відключати домени без рішення суду

ФСБ Росії отримало право відключати домени без рішення суду
Джерело:  online.ua

Національний координаційний центр з комп’ютерних інцидентів ФСБ РФ отримав право позасудового розделегування доменів у тих сайтів, які порушують закон. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Коммерсант».

Приєднання ФСБ до числа учасників Координаційного центру доменів (КЦ РФ) дозволить їй звертатися до реєстраторів доменів з вимогою припиняти їхнє делегування, тобто фактично закривати доступ до ресурсів без наявності відповідного рішення суду.

У КЦ РФ пояснюють, що ФСБ буде займатися виявленням фішингових ресурсів, бот-мереж і джерел шкідливого програмного забезпечення. Однак експерти припускають, що розделегування доменів може чекати і інші інтернет-ресурси, які «представляють небезпеку» з точки зору ФСБ.

Відключити домен російські спецслужби зможуть лише у тих сайтів, які реєстрували свою адресу у зонах .ru або .рф. Також розделегування може загрожувати і тим ресурсам, які мають міжнародні домени, але для реєстрації використали російські компанії-реєстратори.

За даними «Коммерсанта», протягом 2018 року в Росії були розделеговані 5,5 тисячі доменів. На більшості з цих адрес знаходилися фішингові сайти.

Нагадаємо, що нещодавно Facebook оголосив, що збирається перейменувати Instagram і WhatsApp.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?