Вчені розвінчали один з міфів про Чумацький шлях
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені розвінчали один з міфів про Чумацький шлях

Вчені розвінчали один з міфів про Чумацький шлях
Джерело:  online.ua

Колектив астрономів Варшавського університету зробив припущення, що форма Чумацького Шляху відрізняеється від загальних уявлень. Про це повідомило ONLINE.UA з посиланням на наукове видання Science.

Згідно з новим дослідженням, галактика має більш вигнуту та дащо викручену форму і не є пласкою, як її зазвичай зображують. Такі висновки стали можливі після вивчення найбільш яскравих зірок.

Фахівці вважають, що відоме зображення Чумацького Шляху базується на 2,5 мільйона зірок з 2,5 мільярда присутніх у галактиці. Таким чином, зображення її, що популярне у різноманітних статтях та книгах, є лише узагальненим припущенням.

За словами докторки Дороти Шкроврон, вчені ще не зовсім розуміють внутрішню структуру та історію Чумацького Шляху. Це пов'язано з важкістю вимірювання відстані до зірок у зовнішніх локаціях галактики.

Астрономи вирішили зусередити увагу на окремих яскравих зірках шляху, що звуться змінними зорями Цифеїдами. Ці дужа масивні та молоді об'єкти сяють у тисячі разів яскравіше за Сонце. Це робить їх дуже зручними для спостереження навіть з іншого боку галактики.

"Наші результати показують, що Галактика Чумацького Шляху не є плоскою. Вона витягнута і скручена далеко від галактичного центру. Викривлення, можливо, сталося через минулі взаємодії із супутниковими галактиками, міжгалактичним газом або темною речовиною", - підкреслили науковці.

Як повідомило ONLINE.UA, раніше експерти NASA продемонстрували світові надзвичайно красиву газо-пилеву туманність, котра отримала ім'я "метелика".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?