Генпрокурор розповів, коли подасть у відставку
Категорія
Україна
Дата публікації

Генпрокурор розповів, коли подасть у відставку

Генпрокурор розповів, коли подасть у відставку
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що подасть заяву про відставку у той день, коли Верховна Рада нового скликання розпочне роботу. Це станеться на початку вересня. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Інтерфакс-Україна», свою заяву Луценко обіцяє написати на і’мя спікера Верховної Ради.

«Щойно новий парламент збереться... я подам заяву про відставку», – розповів очільник ГПУ у вчорашньому ефірі «Радіо НВ».

Водночас, за словами Луценка, його відставка не стане автоматичною, у перший сесійний день нового складу парламенту. Він чекатиме, поки новообрані депутати оберуть голову Верховної Ради.

«Я готовий до цього. Чекаю ім’я спікера. Як тільки парламент збереться, сформує керівні органи парламенту, я внесу заяву про відставку за власним бажанням», – зазначив Луценко.

Очільник ГПУ сподівається, що президент і парламент швидко ухвалять рішення щодо призначення нового генпрокурора. Тоді він «спокійно передасть йому усі справи і певні рекомендації на майбутнє».

Відповідаючи на питання про те, чи збирається він іти у політику, Луценко відповів, що «ніколи і не відходив». «Чи буду займатися партійною діяльністю - ще не вирішив», – заявив він.

Як відомо, посаду Генерального прокурора Юрій Луценко обіймає з травня 2016 року. 11 червня 2019 року у Верховній Раді соратник Андрія Портнова – Валерій Писаренко зареєстрував проект постанови (№10380) про звільнення Луценка з посади генпрокурора. Однак цей документ не зібрав необхідної кількості голосів для розгляду у сесійній залі

23 липня президент Володимир Зеленський повідомив, що заступник глави Офісу президента Руслан Рябошапка розглядається як один з кандидатів на посаду генпрокурора України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?