Стало відомо, коли і на яких станція київського метро з’явиться 4G
Категорія
Технології
Дата публікації

Стало відомо, коли і на яких станція київського метро з’явиться 4G

Стало відомо, коли і на яких станція київського метро з’явиться 4G
Джерело:  online.ua

Китайська корпорація Huawei подтвердила перемогу в тендері на модернізацію мережі 2G і будівництво мережі 4G в київському метрополітені. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Ліга ».

За словами директорки з корпоративних комунікацій Vodafone Вікторії Рубан, нова мобільна мережа у столичній підземці з’являтиметься поступово.

«Починається будівництво. Перші станції: Академмістечко, Героїв Дніпра і Сирець. До кінця 2020 року буде покритий весь метрополітен», – повідомила Рубан.

Остаточна вартість проекту поки невідома. У грудні 2017 року, до початку тендера, Huawei оцінювала подібний проект щонайменше у 10 млн доларів. Підтверджено лише те, що з бюджету Києва на це кошти виділятися не будуть. Три найбільші оператора мобільного зв’язку – Vodafone, Київстар та Lifecell поділять видатки на будівництво 4G-мережі між собою порівну.

4G інтернет перевищує показники 3G за швидкістю передачі даних у 200-500 разів. В Україні цей стандарт був запущено 30 березня 2018 року, коли оператори Lifecell і Vodafone запустили 4G-зв’язок у 20 найбільших містах.

Нагадаємо, що вчора стало відомо про те, що ФСБ Росії отримало право відключати домени без рішення суду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?