Доісторичний птах здивував науковців: з'явилися перші зображення
Категорія
Технології
Дата публікації

Доісторичний птах здивував науковців: з'явилися перші зображення

Доісторичний птах здивував науковців: з'явилися перші зображення
Джерело:  online.ua

Дослідники класифікували стародавнього птаха, що жив близько 19 мільйонів років тому у Новій Зеландії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на журнал Biology Letters.

Австралійські палеонтологи назвали новий вид папуги Heracles inexpectatus, щоб підкреслити його розміри. Зріст створіння сягав майже метра при масі у 7 кілограмів.

Завдяки масивному дзьобу птах мав можливість діставатися їжі у важкодоступних місцях.

"Нова Зеландія добре відома своїми гігантськими птахами. Моа, велетенські гуси мешкали в тропічному лісі, в той час як гігантський орел ширяв у небесах. Але досі ніхто не знаходив вимерлого гігантського папугу", - цитує видання доцента Університету Флиндерса Тревора Уорті.

Слід зазначити, що скам'янілості майже вдвічі більші за розміри новозеландського какапо. Цей папуга, що знаходиться на межі вимирання, до цього моменту був найбільшим відомим у своєму роді.

Вчені вважають, що величезні папуги не встигли прожити довго як вид. Кінець їхньому існуванню настав у зв'язку з глобальним похолоданням, що спричинило зникнення субтропічних лісів.

Як повідомило ONLINE.UA, колектив науковців з Польщі за результатами свого дослідження заявив про невірне сприйняття форми Чумацького Шляху.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?