Екологи звинуватили у змінах клімату недобросовісних споживачів м'яса
Категорія
Технології
Дата публікації

Екологи звинуватили у змінах клімату недобросовісних споживачів м'яса

Екологи звинуватили у змінах клімату недобросовісних споживачів м'яса
Джерело:  online.ua

Експерти ООН назвали значне виробництво м'яса та молочки на Заході серед факторів, що провокують глобальне потепління. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.

Фахівці вважають, що повернути процес назад можливо завдяки переходу на рослинну дієту. Вони не агітують людство масово перетворюватися на веганів або вегетаріанців та все одно наголошують: можна використовувати менше землі для годування більшої кількості людей за умови зниження споживання м'яса.

"Ми не говоримо людям припинити їсти м'ясо. У деяких місцях у людей немає іншого вибору. Але очевидно, що на Заході ми їмо його занадто багато", - цитує служба професора Піта Сміта, еколога з британського Абердинського університету.

За інформацією звіту екологів ООН, негативно на клімат впливають пошкодження ґрунту та опустелювання. Людству треба пильно слідкувати за оточенням, щоб не допустити цього.

Зміни клімату у глобальних масштабах призведуть поступово до загрози у виробництві харчів. Серед небезпечних факторів - підвищення температури, зміни у кількості опадів та поява екстремальних погодних явищ.

Слід зазначити, що виробництво їжі є лише одним з факторів, що сприяє вищезгаданим катастрофічним змінам.

Як повідомило ONLINE.UA раніше, любителі пізно вечеряти мають підвищений ризик отримати хвороби серця чи цукровий діабет. До таких висновків дійшли фахівці Колумбійського університету.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?