Китай готується випустити власну криптовалюту
Категорія
Економіка
Дата публікації

Китай готується випустити власну криптовалюту

Китай готується випустити власну криптовалюту
Джерело:  Bloomberg

Народний банк Китаю «близький» до випуску власної криптовалюти. Планується, що новий цифровий токен стане аналогом національної грошової одиниці юаня у безготівкових розрахунках. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

Як розповів заступник директора департаменту платежів Народного банку Му Чанчунь під час заходу China Finance 40 Forum, спеціалісти його установи з минулого року інтенсивно працюють над розробкою криптовалюти і готові її незабаром випустити. Інформація про назву нового токена та дату його випуску не повідомлена.

За даними Bloomberg, випуском власної криптовалюти китайська влада хоче витиснути біткоїн та інші цифрові активи з обігу всередині країни. Незважаючи на те, що з 2018 року вільний обіг криптовалют у КНР знаходиться під забороною, це не зупиняє багатьох китайців. Замість місцевих криптовалютних бірж вони торгують віртуальними монетами на іноземних торгових майданчиках.

Дейв Чапман, виконавчий директор компанії BC Technology Group Ltd, вважає, що влада КНР змінила ставлення до криптовалют через плани Facebook випустити власний цифровий токен Libra. Це свідчить про те, що заборона технології всередині країни не є ефективним методом конкуренції на світовому ринку.

Нагадаємо, що у минулому році власну криптовалюту збиралась випустити компанія McDonald's. Однак тоді йшлося лише про одноразову рекламну акцію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?