У Зеленського відповіли на вимогу окупантів пустити воду в Крим
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського відповіли на вимогу окупантів пустити воду в Крим

У Зеленського відповіли на вимогу окупантів пустити воду в Крим
Джерело:  online.ua

Представник президента в АРК Антон Кориневич вважає безпідставними закиди маріонеткової влади Криму «пустити російську воду Дніпра» на півострів. За словами чиновника, Україна перекрила не русло Дніпра, а технологічне спорудження (канал), який знаходиться на території України, і на це вона має повне право.

Відповідну заяву Кориневич оприлюднив у своєму Facebook, повідомляє ONLINE.UA.

Коментуючи чергове загострення уваги чиновників окупаційної влади РФ з приводу дніпровської води, представник Володимира Зеленського додав, що Крим є територією України. Тому Росія не може ставити в міждержавних відносинах питання, пов’язані з Кримом. Ці питання може ставити тільки держава-суверен, тобто Україна.

Щодо скарг на нестачу води в Криму, то Антон Кориневич вважає їх перебільшеними, оскільки проблем з водопостачанням населення немає. Води не вистачає лише для роботи промислових об’єктів та сільського господарства. Але ця проблема нехай непокоїть державу-окупанта.

«За всіма підрахунками прісної води в Криму для потреб населення вистачає. В цілому, саме держава-окупант має відповідати за забезпечення окупованій території всіма необхідними ресурсами», – підкреслив Кориневич.

Нагадаємо, що вчора один з керівників окупаційної влади Криму заявив, що збирається просити Кремль ініціювати переговори з керівництвом України з приводу «пропуску на півострів вод річки Дніпро».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?