Вибух ракети в Росії: рівень радіації перевищив норму у 4-16 разів
Категорія
Події
Дата публікації

Вибух ракети в Росії: рівень радіації перевищив норму у 4-16 разів

Вибух ракети в Росії: рівень радіації перевищив норму у 4-16 разів
Джерело:  online.ua

В російському Сєверодвінську 8 серпня зафіксували перевищення потужності дози гамма-випромінювання в 4-16 разів у порівнянні з фоновими значеннями після того, як на полігоні в Архангельській області вибухнула ракета. Про це повідомляє глава управління моніторингу стану і забруднення навколишнього середовища Росгідромету Юрій Пєшков, передає ONLINE.UA з посиланням на "29.ru".

За його словами, такі дані зареєстрували на шести з восьми пунктів автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки, розташованих в Северодвінську. Після різкого стрибка 8 серпня радіаційний фон в місті нормалізувався. В Архангельську перевищень не зафіксували.

У Росспоживнагляді повідомили 12 серпня, що в день вибуху ракети в Сєверодвінську відбулося короткочасне підвищення рівня природного радіаційного фону, викликане короткоживущими радіонуклідами. У службі зазначили, що доза опромінення перебувала на рівні незначного ризику. При цьому в федеральному ядерному центрі повідомляли, що радіаційний фон був підвищений в два рази, і це тривало не більше години.

Як повідомляв ONLINE.UA, наймасштабніша за останні роки акція протесту у Москві та радіаційний вибух з загибеллю шістьох громадян  не змогли зупинити Володимира Путіна  від участі у моторизованому шоу в окупованому Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?