Китай кинув виклик Ілону Маску: вражаюче відео ракетних випробувань
Категорія
Технології
Дата публікації

Китай кинув виклик Ілону Маску: вражаюче відео ракетних випробувань

Китай кинув виклик Ілону Маску: вражаюче відео ракетних випробувань
Джерело:  online.ua

Компанія LinkSpace успішно випробувала багаторазову ракету RLV-T5, що стане у майбутньому конкурентом продукції SpaceX Ілона Маска. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Gobal Times.

Ракета заввишки 8,1 метра стала найбільш досконалою розробкою у Китаї у відповідній нізці. Фахівці підняли її на 300 метрів та плавно опустили менш ніж через одну хвилину. Показник точності посадки склав 7 сантиметрів.

Прес-служба LinkSpace пояснює, що проект має певні переваги. Зокрема, низька вартість запусків та висока швидкість повторювань циклів.

Варто додати, що винахідники випробували нову систему запалювання та паралельне з'єднання кількох двигунів ракети.

У день випробувань компанія анонсувала нову розробку під назвою RLV-T6. Ця ракета досягає у довжину 14 метрів та зможе брати участь у близько сотні запусків щорічно.

Як повідомляв ONLINE.UA, китайські конструктори зробили перший в історії людства запуск ракети плавучої платформи. До ракети Чанчжен-11 відбувалася лише посадка на таку поверхню та піонером у цьому стала SpaceX.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?