В РНБО розповіли, на кого орієнтується Медведчук
Категорія
Політика
Дата публікації

В РНБО розповіли, на кого орієнтується Медведчук

В РНБО розповіли, на кого орієнтується Медведчук
Джерело:  BBC

Секретар Ради національної безпеки України Олександр Данилюк вважає, що обраний до Верховної Ради Віктор Медведчук має чітку прокремлівську орієнтацію. Про це Данилюк повідомив у інтерв’ю ВВС Україна, інформує ONLINE.UA.

«Зрозуміло, що Медведчук має чітку прокремлівську орієнтацію. Так, він буде мати можливість використовувати майданчик парламенту для того, щоб не просто там сидіти. Чи є це загрозою? Так, це загроза. Але врешті-решт він обраний депутатом, Україна – демократична держава, тому треба вміти працювати і з такими викликами в парламенті. і не тільки в парламенті», – зазначив Данилюк.

Секретар РНБО також повідомив, що не знає ні про які плани Медведчука щодо врегулювання миру на Донбасі, але у нього є «певні побоювання, що цей план – не в інтересах України».

Як відомо, партія «Опозиційна платформа – За життя», одним з лідерів якої є Віктор Медведчук, посіла друге місце на виборах до Верховної Ради. За її партійний список проголосували 1,9 млн громадян України.

За останньої інформацією, Медведчук відмовився від можливості обійняти посаду другого віце-спікера Ради, оскільки мав плани зайняти крісло першого віце-спікера. Однак результати «Опозиційної платформи» на виборах не дозволили партії Медведчука отримати суттєвий вплив на розподіл посад у парламенті.

Зараз «Опозиційна платформа – За життя» націлена на отримання для свого представника посади голови одного з ключових парламентських комітетів. Це може бути комітет з питань свободи слова або спеціально створений комітет з питань Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?