В Києві заявили про реальну загрозу кору
Категорія
Україна
Дата публікації

В Києві заявили про реальну загрозу кору

В Києві заявили про реальну загрозу кору
Джерело:  online.ua

Київська міська державна адміністрація попередила жителів та гостей столиці щодо великого спалаху кору. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу установи.

За офіційною інформацією, за пів року на території Києва зафіксовано 5 тисяч випадків захворювання на кір. Серед них близько 3 тисяч стосується дорослих громадян. Цей показник втричі перевищив статистику аналогічного періоду 2018 року.

"Це реальна загроза, протистояти якій можна тільки з позицій відповідального ставлення до імунопрофілактики. Сьогодні вже нічого, крім щеплень, не убезпечить Київ від спалахів і епідемій вакцинокерованих інфекційних хвороб", - цитує представництво директорку департаменту охорони здоров'я Валентину Гінзбург.

Як повідомляв ONLINE.UA, відомості про майже катастрофічне розповсюдження кору на території України не нові. Серед жителів усієї держави щотижня ще у 2018 році фіксували кілька сотень нових випадків захворювання - як серед дітей, так і дорослих українців. Наприклад, у квітні минулого року за один тиждень захворіли на кір близько 700 людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?