Ціни на електроенергію: Кабмін виступив з новою пропозицією
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ціни на електроенергію: Кабмін виступив з новою пропозицією

Ціни на електроенергію: Кабмін виступив з новою пропозицією

Міністерство енергетики України і Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) планують до 21 серпня підготувати проект постанови, на підставі якої ціна електроенергії для підприємств буде знижено. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Ліга.Нет ».

Відповідний обов’язок на сьогоднішньому засіданні Кабінету міністрів було покладено на голів Міненерго і НКРЕКУ.

«Якщо ми цього не зробимо, то всі будуть платити на 25% більше», – пояснив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Міністр енергетики Ігор Насалик, в свою чергу, спростував твердження про те, що ціна на електроенергію в Україні на 20% більше, ніж в європейських країнах.

«Достатньо підняти інформацію про ринок, тут мається на увазі Бурштинський острів (частина енергосистеми України, яка інтегрована до європейської енергомережі), який працює в цих умовах. Повинен сказати, що ціни не тільки не збільшились, але й зменшились», – заявив Насалик.

Пізніше Насалик визнав, що ціни на електроенергію для промисловості таки зросли, однак не до європейського рівня, як це стверджувалось в Укренерго. Щоб вирішити цю проблему міністр запропонував уряду ухвалити зміни до постанови про державне регулювання цін на електрику.

«Внесення окремих змін в ПСО надасть можливість великим споживачам електричної енергії, зокрема, металургам, феросплавщікам і іншим значно знизити ту ціну, яку вони мають сьогодні», – уточнив міністр енергетики Ігор Насалик.

Станом на сьогодні ціна електроенергії для промисловості складає 1700 гривень за 1 МВт/год, для населення – 200 гривень.

Нагадаємо, що відкритий ринок електроенергії в Україні запрацював з 1 липня цього року. Після цього ціна електричної енергії для підприємств зросла приблизно на 20-22%. Вартість тарифів для населення не змінилась. Від зростання цін на електроенергію найбільше постраждали підприємства металургійного комплексу – зокрема, феросплавні заводи, які належать Ігорю Коломойському та Віктору Пінчуку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?