Науковці показали вимерлого пінгвіна-чудовисько: проголомшливі зображення
Категорія
Технології
Дата публікації

Науковці показали вимерлого пінгвіна-чудовисько: проголомшливі зображення

Науковці показали вимерлого пінгвіна-чудовисько: проголомшливі зображення
Джерело:  online.ua

На території Нової Зеландії були знайдені рештки пінгвіна-гіганта, що досягав заввишки 1,6 метра та маси близько 80 кілограмів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Кентерберійського музею країни.

Найбільш великий представник сучасного різноманіття пінгвінів - імператорський. Він виростає лише до 1,2 метра максимум. Виявлена істота, як вважається, жила на планеті десь 56-66 мільйонів років тому.

За словами вчених, ця тварина - "пінгвін-монстр". Її найменування поповнило перелік величезних птахів Нової Зеландії - папуг, орлів, та легендарних моа 3,6 метра заввишки.

"Це один з найбільших видів пінгвінів, яких колись знаходили", - цитують західні ЗМІ старшого куратора музею Пола Скофілда.

Вчені зробили припущення, що на розміри тварини вплинула відсутність дійсно великих морських плазунів, що полювали б на них. До інших факторів слід додати безліч часу на розвиток - близько 30 мільйонів років - та відповідну температуру води: зараз вона складає 8 градусів за Цельсієм, проте раніше - 25 градусів.

Наразі невідомо, що спричинило вимирання пінгвінів-велетнів. Палеонтологи ще працюють у цьому напрямку.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Новій Зеландії знайшли рештки велетенського папуги. Він отримав назву Heracles inexpectatus. науковці підкреслили, що цей птах - найбільший у своєму роді серед виявлених.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?