«Нафтогаз» знову переміг «Газпром» у міжнародному суді
Категорія
Україна
Дата публікації

«Нафтогаз» знову переміг «Газпром» у міжнародному суді

«Нафтогаз» знову переміг «Газпром» у міжнародному суді
Джерело:  online.ua

Суд Люксембурга ухвалив рішення про визнання правомочності та виконання рішення Стокгольмського арбітражу щодо стягнення боргу в розмірі 2,6 млрд доларів з російської компанії «Газпром» на користь українського «Нафтогазу». Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на квартальний звіт « Газпрому ».

У звіті російської компанії йдеться, що 15 лютого 2019 року «Нафтогаз України» направив на адресу люксембурзьких філій найбільших банків і в компанію Gaz Capital повідомлення про арешт будь-якої заборгованості та активів «Газпрому» в Люксембурзі.

15 квітня 2019 року «Газпром» звернувся в суд Люксембургу з заявою про оскарження арешту і вступ у судовий процес. Слухання по справі відбулися в червні 2019 року. Однак 8 липня люксембурзький суд відхилив клопотання ПАТ «Газпром». Таким чином, арешту та конфіскації активів російського монополіста нічого не перешкоджає.

Нагадаємо, що крім боргу у 2,6 млрд доларів, який українська державна компанія вже виграла у «Газпрому», «Нафтогаз» також подав позов до Третейського суду в Гаазі з вимогою стягнути з Росії 5,2 млрд доларів компенсації за збитки, які були завдані після захоплення українських газових активів у Криму. Слухання по цій справі почнеться у 2020 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?