Путін може зупинити війну хоч завтра: влада США виступила з резонансною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін може зупинити війну хоч завтра: влада США виступила з резонансною заявою

Путін може зупинити війну хоч завтра: влада США виступила з резонансною заявою

Тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор заявив, що президент Росії Володимир Путін – єдиний, хто може зупинити війну на Донбасі, забравши звідти свої війська та техніку. Змусити його піти з України можуть санкції Заходу, які жорстко б'ють по російській економіці.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

На думку дипломата, українська влада не може припинити конфлікт на Сході, адже все залежить від Росії. Проте, переговори Путіна і Зеленського щодо Донбасу є обнадійливими.

"Путін здатний зупинити цю війну хоч завтра. Він може просто сказати так званим "ЛНР" та "ДНР", щоб ті зупинилися. Він може забрати з Донбасу російську армію, спецслужби, російське озброєння – і все", – наголосив дипломат.

Тейлор наголосив, він не знає, про що думає і які плани будує Путін. Проте, представник США точно знає, що санкції тиснуть на Кремль і мають серйозний вплив на економіку РФ.

"Санкції тривають значно, значно довше, ніж прогнозували та уявляв собі і Путін, і його команда. Вони впливають і на російську економіку, і на конкретних людей, які обмежені у можливості подорожувати, активи яких заморожені. Це – реальний вплив. І я вірю, що через цей тиск Путін може ухвалити те рішення щодо Донбасу, про яке я кажу", – підсумував Тейлор.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше очільник Кремля Володимир Путін заявив, що йому не сподобалися заяви президента Володимира Зеленського щодо вирішення конфлікту на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?