Ілон Маск розповів, коли буде заселення першого міста на Марсі
Категорія
Технології
Дата публікації

Ілон Маск розповів, коли буде заселення першого міста на Марсі

Ілон Маск розповів, коли буде заселення першого міста на Марсі
Джерело:  news.liga.net

Американський мільярдер Ілон Маск переконаний, що повноцінне місто на Марсі можна побудувати до 2050 року. При цьому його вартість може досягати від 100 мільярдів до 10 трильйонів доларів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Ліга.Нет ».

За розрахунками Маска, для будівництва марсіанського міста потрібно буде доставити з Землі, як мінімум, один мільйон тонн вантажів. Остаточна вартість проекту залежатиме від вартості доставки на Марс кожної тонни. Якщо вона складе 100 000 доларів, тоді бюджет не перевищить 100 млрд доларів.

У випадку, якщо доставка виявиться істотно дорожчою, то будівництво міста на Марсі може обійтися в суму, яка дорівнює вартості десяти найдорожчих компаній в світі або вартості усіх державних і приватних активів Великої Британії.

Поки що Ілон Маск не планує вкладати свої кошти у марсіанське місто. Перше завдання мільярдера – успішно відправити людину на червону планету. Як очікується, політ пілотованого космічного корабля SpaceX на Марс станеться у 2024 році.

Нагадаємо, що кілька тижнів тому Ілон Маск показав чіп для читання думок. Пристрій, який з’єднує людський мозок з комп’ютером, допоможе паралізованим людям, та тим, хто має інші важкі захворювання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?