Ядерний вибух у Росії: від радіації могли постраждати десятки медиків у Архангельську
Категорія
Події
Дата публікації

Ядерний вибух у Росії: від радіації могли постраждати десятки медиків у Архангельську

Ядерний вибух у Росії: від радіації могли постраждати десятки медиків у Архангельську

Близько 60 співробітників Архангельської обласної лікарні, куди 8 серпня доправили трьох постраждалих після вибуху малогабаритного ядерного реактору, пройдуть медобстеження у Москві. Причиною цього стало те, що в організмі одного з лікарів знайшли цезій-137.

Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Moscow Times, лікарів не попередили про те, що постраждалі внаслідок вибуху ракети на полігоні були опромінені радіацією.

Троє постраждалих були доставлені в лікарню 8 серпня оголеними і загорнутими в прозорі пластикові мішки. Всі вони були у важкому стані, але медики не знали про обставини отримання цим травм – військові повідомляли лише те, що на полігоні стався вибух.

Того ж дня постраждалих намагалися евакуювати в Москву, але двоє з них померли по дорозі в аеропорт, стверджують джерела The Moscow Times.

Лікарі підозрювали, що померлі пацієнти могли бути опромінені радіацією, але їхні побоювання ніхто не підтвердив. За даними агенції «Північні новини», лікарі, які контактували з пацієнтами, отримали свинцеві фартухи, але це навряд чи їх можна вважати надійним захистом.

«Персонал був шокований», – розповів один з медиків. Адже постраждалих від радіації привезли у звичайну державну лікарню, а не у військовий госпіталь.

Співрозмовниця «Північних новин» стверджує, після прийому постраждалих з полігону на кілька днів було закрито приймальне відділення лікарні і операційний блок. Після цього палати, де лежали постраждалі від вибуху, обробили від радіоактивного зараження.

За офіційними даними, в результаті вибуху ядерного двигуна на ракеті поблизу Северодвинська загинуло 7 людей. Ще від 6 до 15 чоловік є постраждалими.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?