У Зеленського зробили важливу заяву про святкування Дня Незалежності
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського зробили важливу заяву про святкування Дня Незалежності

У Зеленського зробили важливу заяву про святкування Дня Незалежності
Джерело:  online.ua

В Офісі президента спростували інформацію про те, що нібито примусово відправляють до Києва бюджетників для участі у святкуванні Дня Незалежності на Хрещатику. Відповідна заява була опублікована сьогодні прес-службою ОП, повідомляє ONLINE.UA.

У президента наполягають, що інформація, яка нещодавно з’явилась в соціальних мережах про примусову відправку з регіонів вчителів, медиків та працівників культури для участі у святкуванні, не відповідає дійсності.

«Участь працівників бюджетної сфери в заходах з нагоди 28-ї річниці Незалежності України є добровільною», – заявили в ОП.

Разом з тим, в Офісі президента не заперечили те, що розпорядження, надіслане 14 серпня в обласні держадміністрації, є справжнім. Цей документ, як відзначають в ОП, видано з метою надати допомогу тим, хто хоче приєднатися до урочистостей.

«Наголошуємо, що мова йде не про глядачів, а саме про учасників заходів, які будуть представляти всі регіони країни», – сказано в повідомленні.

Збір особистих даних учасників делегацій в Офісі президента пояснили тим, «щоб учасники не відчували проблем з тим, як дістатися до Києва».

Раніше екс-радник міністра оборони України Юрій Бірюков опублікував в своєму Facebook скан розпорядження, яке було надіслано з Офісу президента обласним держадміністраціям.

Згідно з цим документом, перший заступник керівника ОП Сергій Трофимов просив керівництво ОДА та Київської міськадміністрації забезпечити присутність на репетиції ходи на Хрещатику представників освітньої та медичної сфер.

Деякі ЗМІ розцінили це як примусове залучення працівників бюджетної сфери до участі в масових заходах.

Нагадаємо, що цього року традиційний парад буде замінено на Ходу гідності. В ній, крім військових, братимуть участь також медики, вчителі, спортсмени, дипломати і волонтери.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?