У Кабміні повідомили, кому підвищать зарплати з 1 вересня
Категорія
Україна
Дата публікації

У Кабміні повідомили, кому підвищать зарплати з 1 вересня

У Кабміні повідомили, кому підвищать зарплати з 1 вересня

Уряд видав розпорядження на 10% підвищити зарплату вчителям. Однак це стосується тільки тих педагогів, оплата праці яких здійснюється не за рахунок субвенції з держбюджету і яким не підвищили посадові оклади в 2018 році.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Дзеркало тижня ».

За інформацією з Кабміну, ініціаторами підвищення були діючі депутати Ради, які в липні внесли зміни до постанови Кабміну «Про підвищення оплати праці педагогічних працівників». Згідно цих змін зарплати вчителям дошкільних, позашкільних і професійних (професійно-технічних) навчальних закладів підвищать вже з 1 вересня цього року.

Реалізація урядової постанови буде здійснюватися в межах затвердженого фонду зарплати на поточний рік без компенсації витрат з держбюджету місцевим бюджетам.

Нагадаємо, що 10 липня на засідання Кабінету міністрів було повідомлено про плани підвищити з 2020 року заробітну плату вчителям від 20 до 70%. А у 2023 році найменший посадовий оклад педагогічного працівника повинен становити 4 прожиткових мінімуми.

Однак, враховуючи, що вже у вересні в Україні з’явиться новий уряд та нові пропозицію щодо формування статей бюджету, подібна ідея навряд чи буде реалізована саме так, як про це повідомлялося у липні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?