Українку включили до рейтингу найкращих у світі інноваторів віком до 35 років
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Українку включили до рейтингу найкращих у світі інноваторів віком до 35 років

Українку включили до рейтингу найкращих у світі інноваторів віком до 35 років
Джерело:  MIT Technology Review

Українка Ольга Дудченко увійшла до списку «35 до 35» найкращих світових інноваторів за версією наукового журналу MIT Technology Review. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт видання.

Відомо, що 34-річна українка є випускницею Медичного коледжу Бейлора і Університету Райса. Вона винайшла кращий спосіб визначення послідовності генома та створила так званий «ДНК-зоопарк».

«Сучасні секвенувальні машини працюють дуже швидко, зчитуючи ДНК арахісу, баклажана або броненосця за два дні. Але те, що вони видають, – це мільярди неорганізованих фрагментів коду ДНК. Ольга Дудченко допомогла поєднати ці шматочки в правильному порядку, щоб виявити фактичний геном – швидше і дешевше», – пояснили у виданні.

Наприкінці 2018 року українська вчена та її колеги поділилися першими результатами свого «ДНК-зоопарку», показавши послідовності хромосом для більш ніж 50 рідкісних тварин, включаючи гепарда, червону панду і бразильського дикобраза.

Тепер Дудченко збирається створити колекцію геномів кожного виду тварин на Землі. «ДНК-зоопарк», де українку називають «головним зоологом», публікує нові дані щотижня.

Нагадаємо, що нещодавно науковці показали вимерлого пінгвіна-чудовиська, який мільйони років тому жив у Новій Зеландії

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?