НАБУ виступило з гучними звинуваченнями щодо Луценка
Категорія
Україна
Дата публікації

НАБУ виступило з гучними звинуваченнями щодо Луценка

НАБУ виступило з гучними звинуваченнями щодо Луценка
Джерело:  online.ua

Національне антикорупційне бюро України звинуватило генпрокурора Юрія Луценка в тому, що він заважає притягати до відповідальності причетних до корупційних зловживань на митниці. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу НАБУ.

Відповідну заяву НАБУ оприлюднило після того, як в ГПУ змінили підслідність у справі про розмитнення за заниженою вартістю.

«Зміна генпрокурором підслідності у справі за фактом зловживань посадовими особами митниці, які сприяли діяльності групи компаній по розмитненню імпортованих в Україну товарів за значно заниженою вартістю, унеможливлює завершення розслідування і притягнення винних до кримінальної відповідальності», – йдеться в повідомленні.

Керівництво НАБУ закликало Луценка змінити процесуальне рішення і повернути кримінальне провадження детективам бюро.

Відомо, що НАБУ розслідує цю справу з жовтня 2017 року. Вона стосується схеми, коли ряд підприємств за допомогою співробітників ДФС на митниці проводили розмитнення імпортних товарів за значно заниженою вартістю.

Внаслідок цього держава недоотримала 170 млн гривень. 24 травня справу передали в ДБР, але Генпрокуратура скасувала це рішення і 15 серпня передала справу Нацполіціі. У Генпрокуратурі поки що заяву НАБУ не прокоментували.

Нагадаємо, що кілька днів тому Солом’янський районний суд Києва ухвалив рішення, яким на НАБУ було покладено обов’язки відкрити кримінальне провадження стосовно генпрокурора Юрія Луценка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?