Американський експерт дав прогноз, що чекає Росію після Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Американський експерт дав прогноз, що чекає Росію після Путіна

Американський експерт дав прогноз, що чекає Росію після Путіна
Джерело:  Голос Америки

Професор історії Коледжу з питань міжнародної безпеки Національного університету оборони США Пітер Єльцов переконаний, що в майбутньому Росія «може тріснути під тиском сепаратизму, який наступник Путіна не зможе стримати». Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Голос Америки ».

На думку історика, цей сценарій є найбільш ймовірний незважаючи на те, хто стане наступником Путіна – демократично обраний президент чи ще один авторитарний лідер. Так чи інакше Росію чекає дроблення.

Пітер Єльцов вважає, що Росія у нинішній її формі проіснує 20-30 років. Будь-яка демократизація Росії обернеться втратою територій.

«Якщо Росія стане по-справжньому демократичною країною з вільними виборами на всій її території, то регіони почнуть вибирати своїх губернаторів, автономні республіки – своїх лідерів і створювати свої владні структури, наприклад, парламенти. Це буде схоже на те, що відбувалося в 1990 х роках – всі захочуть незалежності, як цього хотіли Татарстан або Чечня. Якщо уявити, що Росію очолить демократично обраний лідер, то це все станеться просто більш мирно», – пояснив Єльцов.

Експерт вважає, що демократична держава в нинішніх кордонах Росії існувати не зможе. «Країна повинна зменшитися, відпустити колоніальні володіння», – сказав історик.

«Світ повинен бути готовий до розпаду Росії. Найкраща політика, яку повинні дотримуватися Сполучені Штати та найближчі союзники, - це поєднання стратегічного терпіння та стримування з сильним акцентом на стратегічне терпіння», – пише Єльцов.

Варто відзначити, що інші спеціалісти з питань Росії скептично ставляться до цих прогнозів Єльцова. Свою незгоду з приводу тез професора вже, наприклад, висловив журналіст-розслідувач Кейсі Мічел, який також спеціалізується на Росії.

Нагадаємо, що кілька днів тому пропагандисти Кремля попросили українського президента про зустріч для запису телеінтерв’ю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?