Опубліковано перелік найбільш затребуваних професій в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Опубліковано перелік найбільш затребуваних професій в Україні

Опубліковано перелік найбільш затребуваних професій в Україні

Роботодавці в Україні більше зацікавлені в пошуку персоналу без вищої освіти. Висококваліфікованим співробітникам знайти потрібну для них вакансію набагато важче, ніж тим, хто має низьку кваліфікацію. Про це повідомила HR-експерт сайту Тетяна Пашкіна в інтерв’ю агентству  Українські новини, передає ONLINE.UA.

За словами експерта, абсолютним лідером серед професій в усіх регіонах є продавець-консультант. Знайти цю роботу найлегше через велику кількість пропозицій працевлаштування. Далі в рейтингу є певні зміни, які пояснюються регіональною специфікою.

У Києві, наприклад, робітничі спеціальності менш потрібні, ніж ті, які прийнято називати офісніми. На другому місці рейтингу, слідом за продавцем-консультантом, у столиці знаходиться бухгалтер. Тоді як в регіонах на другому місці перебувають робітничі професії.

Некваліфікована робота потрібна всюди: як у Києві, так і в провінції. У столиці ця спеціалізація займає 4-те місце, слідом за «інтернет-маркетинг, SEO, інтернет-реклама». У регіонах некваліфіковані робітники знаходяться на 3-му місці.

«Якщо ми говоримо про кількість вакансій, про першу десятку, то це, як правило, універсальні професії, які не потребують, в більшості своїй, вищої освіти. Це продавці-консультанти, виробництво, робочі спеціальності, охоронці, офіціанти, кухарі, шеф-кухарі, торгові представники, бухгалтера, веб-розробка, по Києву – це інтернет-маркетинг, іноді трапляються складські професії і будівництво, влітку в сезон», – розповіла Пашкіна.

З цього переліку тільки чотири вимагають вищої освіти і зустрічаються в основному по Києву. Мова йде про бухгалтерів, веб-розробників, інтернет-маркетологів і торгових представників.

«Зараз людина може дуже швидко увійти в професію і поміняти її. Сьогодні був продавець-консультант, занудьгував, – вирішив піти в офіціанти, вивчив меню, – ось уже і офіціант. Навіть на кухарів, шеф-кухарів беруть фахівців-початківців – якийсь час ви чистите картоплю, готуєте салати, але протягом певного періоду, ви можете, що називається «на робочому місці» – отримати професію і вирости в ній», – повідомила експерт.

Нагадаємо, що не так давно вчені дослідили, скільки годин потрібно працювати, щоб зберегти психіку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?