У Великій Британії знайшли нові докази участі Росії у війні на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

У Великій Британії знайшли нові докази участі Росії у війні на Донбасі

У Великій Британії знайшли нові докази участі Росії у війні на Донбасі
Джерело:  Крим.Реалії

Лондонська дослідницька група Forensic Architecture повідомила про нові докази участі військ Росії у війні на сході України, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.

Дослідники зібрали докази російського військового втручання під час боїв за Іловайськ Донецької області у серпні 2014 року. Ці дані будуть використані при позові до Європейського суду з прав людини. Їх мають оприлюднити 19 серпня.

За даними видання, докази включають численні супутникові зображення російських збройних конвоїв на території України й танків «Т-72Б3». На момент боїв цю модель використовували лише Збройні сили Росії.

Група Forensic Architecture використовувала програмне забезпечення, яке дозволило проаналізувати 2500 годин відео, опублікованих мешканцями регіону на YouTube влітку 2014 року.

Як відомо, регулярні російські війська вторглися в Україну 23-24 серпня 2014 року в районі н.п. Старобешеве. Метою вторгнення російських сил була допомога незаконним збройним формуванням під час боїв за Іловайськ. Кількома днями пізніше російська армія перейшла кордон на півдні Донецької області та захопила українське місто Новоазовськ.

За даними ГПУ, в ніч на 24 серпня 2014 року війська Міноборони РФ, які вторглися в Україну, складалися з дев’яти батальонно-тактичних груп: 3,5 тисячі чоловік, до 60 танків; до 320 БМД (БМП), до 60 гармат, до 45 мінометів та 5 ПТРК.

Нагадаємо, що за минулу добу на Донбасі бойовики здійснили 12 обстрілів позицій українських військових.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?