Трамп підтвердив бажання купити частину іншої держави
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп підтвердив бажання купити частину іншої держави

Трамп підтвердив бажання купити частину іншої держави

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп підтвердив інформацію ЗМІ про те, що він розглядає можливість придбання найбільшого острова у світі – Гренландії, яка є автономною територією у складі Данії.

Про це він заявив, відповідаючи вчора на запитання журналістів під час візиту до Моррістауна, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Європейську правду ».

Зокрема, Трамп заявив, що Данія марно витрачає гроші на фінансування Гренландії.

«По суті, це велика угода з нерухомістю. Багато що можна зробити. Це дуже шкодить Данії, тому що вони втрачають майже 700 мільйонів доларів на рік», – заявив американський президент.

«Таким чином, вони зазнають втрат, а для Сполучених Штатів стратегічно це було б непогано. І ми великий союзник Данії, ми допомагаємо Данії, ми захищаємо Данію», – додав Трамп.

Також президент США заявив, що збирається найближчим часом відвідати Данію. Цей візит може статися на початку вересня, коли він буде повертатися з Польщі, де прийме участь у пам’ятних заходах з нагоди річниці початку Другої світової війни.

«Я думаю про те, щоб поїхати туди. Я не обов'язково поїду туди, але я, можливо, поїду. Ми їдемо в Польщу, а потім ми можемо поїхати в Данію – зовсім не з цієї причини, але ми розглядаємо це. Хоча це не питання номер один», – уточнив Трамп.

Як відомо, кілька днів тому американські ЗМІ повідомили, що у президента США Дональда Трампа з'явилась ідея купити у Данії острів Гренландія. Ця новина викликала хвилю обурення і насмішок серед данців. Місцеві політики та данське МЗС відразу відкинули будь-яку можливість продажу Гренландії, заявивши, що острів не продається. Трампу нагадали, що зараз не XIX століття, коли можна було купити територію іншої держави.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?