Серйозні наслідки: Іран жорстко пригрозив США
Категорія
Світ
Дата публікації

Серйозні наслідки: Іран жорстко пригрозив США

Серйозні наслідки: Іран жорстко пригрозив США
Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних справ Ірану пригрозило Сполученим Штатам через спроби затримання танкера у Гібралтарі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Agency France Press.

Нагадаємо, інцидент стався на початку липня. Судно успішно залишило протоку лише у ніч на понеділок, 19 серпня.

"Іран попередив американських представників через усі можливі канали… не робити такої помилки, бо вона матиме серйозні наслідки", - цитує агенція представника відомства Аббаса Мусаві.

За його словами, танкер офіційно пройшов Гібралтар.

Після затримання 4 липня екіпаж звинуватили у постачанні нафти сирійському режиму в обхід чинних санкцій. Через два дні іранська влада затримала британське судно в акваторії Ормузької протоки.

Раніше стало відомо, що танкер під прапором Ірану відпустили 15 серпня, а він зобов'язався не вивантажувати нафту на території Сирії.

Як повідомляв ONLINE.UA, американська влада у середині липня почала планувати військову операцію у Перській затоці. Це пов'язане з напруженістю у міжнародних водах та зі згаданими інцидентами, що ставлять під загрозу, на думку Вашингтона, рух судів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?