Путін прилетів до Франції обговорювати Україну: є перші деталі
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін прилетів до Франції обговорювати Україну: є перші деталі

Путін прилетів до Франції обговорювати Україну: є перші деталі

Президент Росії Володимир Путін прилетів на один день до Франції, щоб зустрітися з французьким лідером Еммануелем Макроном. Метою візиту російського лідера є обговорення шляхів вирішення конфлікту на сході України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Agence France Presse (AFP).

Очікується, що зустріч між Макроном та Путіним почнеться о 17:30 в літній резиденції французького президента у Брегансоні на півдні країни. Після переговорів лідери Франції та РФ проведуть спільну прес-конференцію.

6 серпня президент Володимир Зеленський звернувся до президента Франції Еммануеля Макрона, канцлерки Німеччини Ангели Меркель і президента Росії із закликом якомога швидше поновити переговори в нормандському форматі. Цю ідею активно підтримали у Франції та Німеччині. Однак у Кремлі нещодавно заявили, що не збираються брати участь у такій зустрічі, оскільки не бачать перспектив досягти позитивного результату.

При цьому російський президент Путін продовжує наполягати на тому, що його країна не є учасникам конфлікту на сході Україні. Численні докази, які свідчать про наявність російських військових та зброї у цьому регіоні, в Кремлі не коментують або вигадують версії про те, що зброя, якою воюють сепаратисти, «знайдена в шахтах Донбасу».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?