Позитивний сигнал: Польща сподівається вирішити стару суперечку з Україною
Категорія
Політика
Дата публікації

Позитивний сигнал: Польща сподівається вирішити стару суперечку з Україною

Позитивний сигнал: Польща сподівається вирішити стару суперечку з Україною
Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних справ Польщі очікує вирішення старих суперечок з Україною про ексгумацію тіл загиблих поляків. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю міністра Яцека Чапутовича виданню Rzeczpospolita.

За його словами, Варшава продовжує наголошувати на необхідності відновлення діалогу.

"У цьому стосунку до нас надходять деякі позитивні сигнали. Ми хотіли б відновити діалог з історичних тем", - підкреслив Чапутович.

Дипломат пояснив, що після президентських виборів в Україні очікуються зміни у давній суперечці щодо ексгумації останків поляків на території держави.

Слід нагадати, що Польща сподівається на скасування мораторію 2017 року на проведення згаданих заходів. Ініційоване це рішення було після знесення пам'ятника бійцям УПА у польських Грушовичах.

Протягом останніх років дипломатичні контакти між Україною та Польщею були досить повільними, проте уряди обох держав мали певні моменти для обговорювання.

Як повідомляв ONLINE.UA раніше, польський посол в Україні Бартош Ціхоцький вважає, що можливий офіційний візит президента Володимира Зеленського до сусідньої країни не стане проривним. Це не пов'язане з його непродуктивністю, але має відношення до великого списку питань, які повинні бути обговорені.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?